Hospice Dôme

Hospice Dôme

De meeste mensen blijven het liefst tot het einde van hun leven thuis in hun eigen omgeving. Soms gaat dat niet, om welke reden dan ook. Een hospice kan dan uitkomst bieden.

Hier krijgen mensen in hun laatste levensfase alle deskundige zorg die ze nodig hebben. Dit in een warme, huiselijke sfeer waar ook de naasten zich welkom voelen.

Hospice Dôme is een high-care hospice, met een vast team van gespecialiseerde verpleeg- en zorgkundigen. Dit team zet zich, samen met speciaal opgeleide vrijwilligers, 24 uur per dag met volle overtuiging in om de kwaliteit van leven in de laatste levensfase voor alle betrokkenen zo hoog mogelijk te laten zijn. 

Naast de zorg voor lichamelijke ongemakken is er veel ruimte voor de psychische en spirituele aspecten en de sociale context van de gasten. 

Hospice Dôme wil, vanuit een liefdevolle, gelijkwaardige verbondenheid, iedereen met respect benaderen, als uniek persoon, met een eigen levensgeschiedenis en een eigen levenseinde. De gast staat centraal.

Een gastvrij en liefdevol huis
U vindt Hospice Dôme aan de Appelweg 49, in een rustige woonwijk, vlakbij het station en centrum van Amersfoort. Als gast heeft u een eigen kamer, deze is licht en ruim. Sommige kamers kijken uit op de tuin en hebben een eigen terras, andere kamers zijn gesitueerd aan de straatkant. 

Ook kunt u in de zonnige woonkamer verblijven. Uw wensen zijn leidend: of het nu om de dagindeling, de maaltijden of de bezoektijden gaat. Onze mensen staan voor u klaar en hebben een luisterend oor.

Een aparte “stilteruimte” is beschikbaar voor een gesprek in klein gezelschap en biedt ook ruimte om je in stilte even terug te trekken. 

Deskundige zorg
De hospicearts en onze in palliatieve zorg gespecialiseerde verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de zorg. Ze worden bijgestaan door zorgkundigen en speciaal opgeleide vrijwilligers.

Op verzoek kunt u in gesprek met een geestelijk verzorger. Ook is er muzikale therapie en extra psychosociale ondersteuning beschikbaar.

Comfortabel verblijf
We doen er alles aan om uw verblijf in Hospice Dôme zo comfortabel mogelijk te maken. Uw kamer is van alle gemakken voorzien: een speciaal bed, een televisie, wifi en internetaansluiting. 

Vanzelfsprekend kunt u uw kamer een eigen sfeer geven met uw persoonlijke bezittingen. Of het nu gaat om eigen beddengoed, schilderijen, foto’s of een eigen stoel, het is allemaal welkom. Belangrijk is dat de kamer een plek is waar u zich thuis kunt voelen.

Vlakbij de gastenkamers is er nog een extra badkamer. Hier bevindt zich een groot ligbad met de mogelijkheid tot bubbels en met een ruime keuze uit geurende badoliën.

Dagelijks leven
U bepaalt zelf hoe u uw dag indeelt. Bent u altijd vroeg wakker of wilt u juist uitslapen? Wilt u ‘s morgens douchen of liever wat later? Warm eten tussen de middag of ‘s avonds? 

U bepaalt het zelf. Of u rust zoekt, of juist aanspraak en gezelligheid, uw wensen staan voorop.

U bepaalt zelf wie u wilt ontvangen en wanneer. Familie en vrienden zijn altijd welkom,  het hospice kent geen bezoektijden. In verband met de rust voor uzelf en van de andere gasten gaat onze voorkeur uit naar een bezoektijd tussen 10.30 uur en 20.30 uur. 

In overleg kunnen familie en vrienden gebruik maken van onze logeerkamer. Maar als u wilt, kan een naaste ook bij u op de kamer overnachten. In overleg kijken we naar mogelijkheden en maken we praktische afspraken.

Het belangrijkste is dat u als gast en naaste volledig uzelf kunt zijn. U bent welkom, wie u ook bent. U bent bij ons in goed handen.

Scroll naar boven