Geschiedenis

Geschiedenis

Hospice Dôme opende haar deuren op 16 april 2004, na ruim zeven jaar van voorbereiding door Margriet Euwema en Carolien van Dam. Met recht mag dit een levenswerk genoemd worden! Zonder hun doorzettingsvermogen en diepste wens om deze vorm van zorgverlening voor de samenleving te realiseren, was er geen Hospice Dôme geweest.

Margriet Euwema (links) en Caroline van Dam (rechts)

Het pand aan de Appelweg is speciaal voor Hospice Dôme ontworpen door de Amersfoortse architect Albert-Jan Braakman en gebouwd door de firma Heijmans / van Zwol.  Het is een licht en open gebouw met vier gastenkamers aan de tuinzijde en drie aan de voorzijde, gescheiden door een mooie gang in de vorm van een halve ronding. Deze halve ronding verbeeldt een omarming van hen die bij ons verblijven. 

En ook de naam Dôme is door Margriet en Carolien niet voor niets gekozen: Dôme betekent koepel, een koepel van zorg is immers wat we graag willen bieden aan hen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd. 

Tot 2018 zijn de oprichters aan het hospice verbonden gebleven waarna zij opgevolgd zijn door de (huidige) directeur-bestuurder, Wendelien van Oostrom.

Sinds de oprichting zijn er in het hospice meer dan 1.000 mensen liefdevol verzorgd. Vanaf het prilste begin was duidelijk dat Hospice Dôme met haar combinatie van huiselijke sfeer en liefdevolle, hoogwaardige palliatief-terminale zorg aan een grote behoefte voldeed.

In 2022 is het gebouw gemoderniseerd middels een renovatie en restyling. Dit was mede mogelijk dankzij de financiële steun van vele particulieren en verschillende fondsen.

Scroll naar boven